For å bli barne- og ungdomsarbeider, kan jeg først velge mellom design og håndverk eller helse og sosialfag det føsreste året, så må jeg gå barne- og ungdomsarbeiderfag det andre året, så skal jeg være lærling i to år, og når jeg har vært lærling i to år må jeg ta fagprøve, og klarer jeg fagprøven er jeg utdannet barne- og ungdomsarbeider, og får fagbrevet.
Teoretiske og praktiske fag
På barne- og ungdomsarbeiderfaget er det 252 timer med fellesfagene; Engelsk, kroppsøving, norsk og samfunnsfag. og så er det 477 timer med felles programfag; Helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse. Jeg skal også være utplasert i både barnehage, barneskole og ungdomskole i løpet av det året jeg går bare- og ungdomsarbeiderfag.

Hvis jeg finner ut at barne- og ungdomsarbeider ikke er noe for meg, etter to år som lærling så kan jeg gå tilbake til skolebenken og ta allmennfaglig påbygging og da får jeg studiekompetanse, og da kan jeg senere begynne på høyskole eller universitet, og begynne på hvilken yrke jeg vil.
Barne- og ungdomsarbeidere arbeider med barn og ungdom fra 0- 18 år og sammarbeider med andre voksne. For å passe inn og trives i dette yrket er det veldig viktig at du har gode evner til å samarbeide og god forståelse. Som barne- og ungdomsarbeider må jeg være gla i barn og være flink til å sammarbeide både med barn og foreldrene, god tolmodighet og gi omsorg til barna. Og derfor har jeg lyst til å bli akkurat det yrket for jeg er veldig gla i barn og ønsker å hjelpe de hvis de har problemer osv.
Som barne- og ungdomsarbeider kan jeg jobbe i barnehage, barneparker, skolen, skolefritidsordninger (SFO), ulike barne- og ungsomsklubber og kommunale etater. Jeg kan også jobbe tiltaksarbied innen barnevern og sosiale tjenester.
Barne- og ungdomsarbeidere har ikke noe spessiellt arbeidstøy, de går somoftest i hverdagsklær.

Barne- og ungdomsarbeidere som har fagbrev er meget ettertraktet som assistenter i barnehager og i kommuner.
Det er veldig enkelt å få seg lærlig jobb som barne- og ungdomsarbeider, det gjelder for både kvinner og menn, det samme gjelder også når du skal søke deg jobb.
I de to årene som lærlig får jeg lærliglønn.
Gjennomsnitslønnen for barne- og ungdomsarbeidere er 250 000 kroner.
Barne- og ungdomsarbeider er et yrke for både kvinner og menn.
Hva trenger Norge i fremtiden?
Det er store etterspørsel etter folk med utdanning på vidregående innen bygg og anlegg, naturvitenskapelig og tekniskefag. Det er også store behov innen pleie- og omsorgsfar, særlig sykepleiere, vernepleiere, sosionomer, fysioterapauter, bioingeniører, barnevernspedagoger, lærere
De yrkene som ikke vil være så etterpurt etter frammover er leger, mekaniske fag, elektro- og maskinfag, sivilingenører, eiendomsmeglere
Men Langeland sier at interesse og talent bør telle mye ved valg av utdanningen, istede for å se hva som trengs i frammtiden.
Hva er bestemmende for hvilke yrker som etterspørres?
Vis ungdom tar like mye studie i fremtiden, som de tar nå, har forskerne et bilde av hvordan framtiden ser ut og hvike yrker som kommer til å etterspørres.
Samtidlig har forskerne en formening om hva slags arbeidskraf de ulike næringene vil ha behov for framover.
Er jeg sikkert på å få jobb?
Man kan aldri være sikkret å få jobb, men som forskrene ser det nå er det ganske stor sjanse for at jeg får men jobb, siden det er så stor etterspørsel om barne- og ungdomsarbeidere.

Boken "vil bli noe"
Meg selv
3 kommentarer:
Det e'så bra! :D
Du kommer å bli en super barne- og ungdomsarbeide. Barna kommer til å elske deg : ))
Love & kisses from Ingvild ;*
Kjæmpefin blogg Synøve! No har e to stk som kan pass på ongan min når e bli gammel i hæljen :D
Hehe :-)
Legg inn en kommentar